מכללת תילתן
לפרטים וליצירת קשר מלאו את הטופס הבא:
...Loading...

קורס לאבחון וריפוי אכילה רגשית

תאריך פתיחה
תאריך פתיחה
13/12/2018
מטרת הלימודים
מטרת הלימודים
רכישת כלים להבנה ולאבחון מערכות היחסים של מטופלנו עם גופם עם האוכל ועם עצמם, הבנת הגורמים הרגשיים להשמנה ואכילת יתר רגשית. רכישת כלים טיפוליים לריפוי אכילה רגשית בדרך המשלבת טיפול הוליסטי של הפן הרגשי, הפיזי, המנטלי והאנרגטי. מתוך קבלה ואהבה.
קהל יעד
קהל יעד
תלמידי מגמת נטורופתיה, תזונה, פסיכותרפיה, (החל משנה ב'), יועצי תזונה ומטפלים.
תכנית הלימודים
תכנית הלימודים
הקורס מתקיים במתכונת משולבת של סדנה והרצאה מתוך מטרה שכל משתתף יעבור קודם כל תהליך ריפוי עצמי אותו יוכל להנחיל אח"כ למטופליו. בקורס ישולבו כלים טיפוליים שונים: מעגלי הקשבה, תרגילים בכתיבה, תטא הילינג, ביירון קייטי, תקשורת מקרבת, מדיטציה, תרגול באכילה מודעת. 
נושאי הלימוד בקורס
נושאי הלימוד בקורס
  • תעשיית הרזון: מקורות, השפעות תרבותיות והיסטוריות אוניברסליות, דיאטות.
  • מהי אכילה רגשית, איך לאבחן אכילה רגשית, סיבות לאכילה רגשית, העברה בין-דורית של התנהגויות האכילה והאכלה.
  • ניתוק וחיבור בין הגוף הפיזי, הרגשי, האנרגטי והשכלי. מקורות האכילה הרגשית.
  • אכילה מודעת, חשיבותה ואיך לעורר מודעות.
  • מערכת היחסים עם הגוף- תהליכי פיוס, חיבור וקבלה . 
  • מערכת היחסים עם האוכל והקבלתה למערכות יחסים אחרות בחיינו, הכל קשור להכל. 
  • המוח השני, חיידקים והקשר שלהם לאכילה.
  • דימוי גוף, הערכה עצמית איך נוצרים, השפעתם על חיינו, כלים לעבודה ולשינוי דימוי גוף והערכה עצמית.
  • האכילה כסימפטום. רווחים נסתרים מאכילה רגשית. 
  • חשיבות השפה בתהליך ההתעוררות והשינוי. 
  • עבודה רגשית- זיהוי רגשות וצרכים שעומדים בבסיס האכילה הרגשית.
  • עבודה רגשית- איך לבקש בקשות ולפתור קונפליקט. 
  • נשים ומזון.
  • חשיבות החיוביות והתדר הפנימי על אורח חיים בריא וכלים ליצורם.
  • מיינדפולנס, נשימה ככלי לחיבור לגוף.
  • תפקידי השומן בחיינו. 
  • יצירת התנהלות אכילה חדשה. דרך זיהוי ושינוי אמונות מגבילות והתמודדות עם פחדים.
  • אכילה וביטוי רגשות, אכילה ושליטה, אכילה ודפוס הבחירה.
  • אכילה ומיניות.
  • דפוסים ואוטומטיים שכיחים מול האוכל. ודרכי ההתמודדות איתם. כעס, עצבנות, עצב, אי שקט...
  • זיהוי וחיזוק המשאבים שלנו ליצירת כוח פנימי, איזון רגשי ליצירת מציאות חדשה יציבה.
  • תנועה וחיבור לגוף ככלי מעצים. 
  • ריפוי אכילה רגשית
  • תיאורי מקרה- הדרכה קבוצתית
  • *סדר המפגשים יכול להשתנות


משך הלימודים
משך הלימודים

24 מפגשים חד שבועיים, כל מפגש הינו 4 שעות אקדמיות.

מנחת הקורס: גאיה פינקל – תזונאית קלינית הוליסטית B.Sc

תעודה: תעודת מטפל באכילה ריגשית מטעם מכללת תילתן לרפואה משלימה.
(*) ההנהלה שומרת לעצמה את הזכות לערוך שינויים בתכנית הלימודים ובסגל המרצים.