מכללת תילתן

לימודי רפואה משלימה

לפרטים וליצירת קשר מלאו את הטופס הבא:
...Loading...

הכל על סוכרת

סוכרת הינה מחלה אשר זוכה להתייחסות מיוחדת בעולם הרפואה שכן היא משפיעה על כלל מערכות הגוף. המחלה מוגדרת כרמות גבוהות של סוכר (גלוקוז) בדם באופן כרוני אך הגדרה זו אינה מסוגלת לספק את המידע השלם אודות המחלה, הסיבות להתפרצותה ודרכי הטיפול בה. להלן כל מה שחשוב לדעת על סוכרת. שננו והפנימו.

כיצד מוגדרת סוכרת?
ההגדרה המדויקת של הסוכרת מתייחסת אך ורק לרמות הגלוקוז הדם הנמדדות בצום ולאחר מבחן העמסת סוכר כדלהלן :
ריכוז תקין – עד 100 מ"ג ל- 100 מ"ל. 
ריכוז טרום סכרתי בצום – בין 100 ל- 125 מ"ג ל- 100 מ"ל.
ריכוז טרום סכרתי לאחר מבחן העמסת סוכר – בין 140 ל- 199 מ"ג ל- 100 מ"ל.
אבחון סוכרת וודאית – מעל 126 מ"ג ל- 100 מ"ל בצום ומעל 200 מ"ג ל- 100 מ"ל לאחר מבחן העמסת סוכר.

ממצאים קליניים
רמות סוכר גבוהות הינן רק חלק מתסמיני הסוכרת אשר כוללים בנוסף גם השתנה מרובה, נוכחות גלוקוז בשתן, פגיעה בראייה, תחושות רעב ממושכות, צמא, עייפות ועוד. חשוב מאוד להפריד בין סוכרת סוג 1 (נעורים) לבין זו המתפתחת עם השנים (סוג 2). התסמינים בשני המקרים דומים, אלא שבסוכרת סוג 2 תורגש היפראינסולינמיה חדה (רמות אינסולין גבוהות בדם). רמות הסוכר הגבוהות מעלות את רמת ה- HbA1c  (המוגלובין מסוכר) ומביאות גם לפגיעה בעצב הראייה, אותה ניתן לראות בבדיקת עיניים אשר מהווה חלק מתהליך האבחון של סוכרת.

סוגי סוכרת
יש להבדיל בין סוכרת סוג 1 (הנעורים) אשר מופיעה ברוב המקרים בגיל צעיר וקשורה להרס תאי בטא בלבלב המפרישים אינסולין, לבין זו המתפתחת בעקבות תנגודת הרקמות לאינסולין וקשורה לגורמים גנטיים ו/או אורח חיים קלוקל (השמנה, עישון וכו').

סיבוכי הסוכרת והטיפול בה
סוכרת פוגעת בכלי דם, בעצבים ובראייה. היא פוגעת בכלל מערכות הגוף ועשויה להסתיים בקטיעת איברים, עיוורון, בעיות כליה, בעיות עור, שבץ מוחי, בעיות לב ועוד. הטיפול בסוכרת הינו בעיקר תרופתי הכולל תרופות במתן פומי (דרך הפה) לסוכרת סוג 2 (במקרים קשים גם אינסולין) ואינסולין בלבד בסוכרת סוג 1. ניתן להשלים את הטיפול בסוכרת באמצעות טיפולים מהרפואה האלטרנטיבית.

למידע מורחב אודות מחלת הסוכרת ודרכי הטיפול בה.